Oplossingen Vigor 122

De Vigor 122 in bridge mode; ideaal voor loadbalancers

De Vigor 122 kan in bridge mode worden geplaatst, waardoor de achterliggende loadbalancer/firewall, bijvoorbeeld de Vigor 2952, het externe IP adres van de internet provider op de WAN poort krijgt. Hierdoor kunnen functionaliteiten zoals VPN en firewalling eenvoudiger in loadbalancers worden toegepast. Alle functionaliteiten van de loadbalancers uit het DrayTek assortiment kunnen hierdoor volledig worden ingezet. Uiteraard kan de Vigor 122 ook worden ingezet voor een router met één WAN poort. Met de Vigor 122 kunnen automatiseerders een volledige DrayTek oplossing aanbieden bij de klant.

 

Vigor 122 als modem/router waarop 1 computer/server kan worden aangesloten

De Vigor 122 is in dit scenario als modem/router ingezet. Het product beschikt over 1 LAN poort en kan in situaties waar een computer of server draait perfect worden ingezet. Door de ingebouwde object oriented firewall in de Vigor 122 is het netwerk toch optimaal beveiligd.

 

Vigor 122 als modem/router met daarachter een switch

In dit scenario kan, indien men gebruik wil maken van meerdere netwerkproducten achter de Vigor 122, uiteraard gebruik worden gemaakt van een switch. De Vigor 122 beschikt over NAT en een ingebouwde DHCP server voor het toekennen van IP adressen aan werkstations en printers. Door het toepassen van de object oriented firewall zijn de netwerkproducten volledig beschermd.