Wireless roaming

In de loop der jaren heeft DrayTek verschillende features en functionaliteiten ontwikkeld, die wereldwijd voor veel gebruikers nuttig zijn. De nieuwste technologie die DrayTek aan deze lijst heeft toegevoegd is wireless roaming.

In de VigorAP 710, VigorAP 810, VigorAP 902, VigorAP 903, VigorAP 910C en VigorAP 920R serie heeft DrayTek AP-assisted client roaming geïmplementeerd, waarmee het mogelijk is een draadloos roaming netwerk te creëren.

AP-assisted Client Roaming

AP-assisted Client Roaming zorgt ervoor dat de client altijd verbindt met het sterkste beschikbare Access Point. De AP’s beslissen zelf wanneer een client naar een sterker Access Point in de buurt wordt overgedragen.

Fast Roaming (WPA/802.1x)

In de VigorAP 810, VigorAP 902, VigorAP 903, VigorAP 910C en VigorAP 920R serie biedt DrayTek eveneens ondersteuning voor fast roaming. Middels WPA/802.1x enterprise is het mogelijk om clients te laten roamen tussen de verschillende AP’s. Door de toepassing van PMK caching methodiek in de AP’s en de clients, behouden beide de PMKSA’s voor een bepaalde periode. Voordeel van deze methodiek is dat wanneer de client roamt tussen de AP’s er geen her-authenticatie benodigd is wanneer de client terug roamt naar een ander AP. Deze functie is enkel beschikbaar voor WPA2/802.1x modus. Alle clients die van deze fast roaming gebruik willen maken dienen dus de ondersteuning te hebben van WPA2/802.1x.