Functionaliteiten

Wireless

DrayTek heeft een uitgebreid assortiment aan draadloze oplossingen, waaronder access points, maar ook uitgebreide modem/routers met ingebouwd wireless access point.
De wireless producten ondersteunen diverse wireless standaarden, zoals 802.11ac, n, a, b en g en beschikken over uitgebreide wireless functionaliteiten. Enkele functionaliteiten zijn Wi-Fi Multimedia (WMM), multiple SSID (ondersteuning van 4 separate SSID’s) en Wireless Distribution System (WDS). De beveiliging van het netwerk is optimaal met functionaliteiten als WPA/WPA2 encryptie, MAC adres blokkering, hidden SSID en 802.1x authenticatie. Veel wireless modellen beschikken over afneembare antennes.
 

Feature highlight

Wireless Mesh systeem

De VigorAP 903 biedt Mesh ondersteuning. Mesh zorgt ervoor dat een draadloos netwerk automatisch wireless links bouwt, herstelt en data verstuurt over het kortste/beste pad. Hierdoor is het mogelijk een snel en stabiel draadloos Mesh netwerk te creëren. Meer informatie over het DrayTek wireless Mesh systeem.

Multiple SSID

Een groot deel van de draadloze producten van DrayTek beschikken over de functionaliteit multiple SSID. Met deze functionaliteit is het mogelijk om met behulp van één access point draadloze computernetwerken van elkaar te scheiden, door elk draadloos netwerk een aparte naam (SSID) te geven. Daarnaast is het mogelijk om een gastennetwerk te creëren met deze functionaliteit. Klik hier voor meer informatie over het creëren van een gastennetwerk.
 

Wireless AP management

Een groot aantal modem/routers en de wireless access points beschikken over wireless AP management. AP Management zorgt ervoor dat u de controle heeft over de wireless access points en clients om zo de beste performance, dekking en veiligheid te bieden. U kunt in een oogopslag zien wat er gaande is. De DrayTek oplossingen zijn schaalbaar, betaalbaar en intuïtief. Klik hier voor ondersteunende producten en een case over AP management.
 

802.11ac

De ac modellen uit het DrayTek assortiment maken gebruik van de 802.11ac WiFi standaard en zijn een stuk sneller dan de wireless n WiFi standaard. Waar wireless n een maximale snelheid van 300Mbps aan kan, haalt wireless ac op een wireless linksnelheid van 1300Mbps. Producten met wireless ac standaard ondersteunen tevens de 802.11n, b en de 802.11g standaard.
 

802.11n

Een aantal DrayTek producten beschikt over een wireless n access point. Wireless n is een WiFi standaard, die gebaseerd is op de MIMO-techniek (Multiple Input – Multiple Output) en vele voordelen heeft. MIMO houdt in dat meerdere antennes kunnen verzenden en ontvangen. Op deze manier kan er meer en een snellere dataoverdracht plaatsvinden. Producten met wireless n standaard ondersteunen tevens de 802.11b en de 802.11g standaard. 
 

Concurrent dual band

De n+ en ac modellen beschikken over concurrent dual band waardoor het mogelijk is twee wireless frequenties, de 2,4GHz en 5GHz frequentie, tegelijkertijd te gebruiken. Het voordeel hiervan is dat je de apparaten die 5GHz ondersteunen kunt aansluiten via 5 GHz band, maar tegelijkertijd je netwerk ook beschikbaar houdt op de 2.4 GHz band voor de apparaten die 5 GHz niet ondersteunen. Door de implementatie van zowel een 2,4Ghz access point en een 5Ghz access point, kunnen tot 8 draadloze netwerken worden gecreëerd; 4 SSID’s op 2,4Ghz en 4 SSID’s op 5Ghz.


Wireless roaming

Alle DrayTek access points beschikken over AP-assisted client roaming, waarmee het mogelijk is een wireless roaming netwerk te creëren. Klik hier voor meer informatie over AP-assisted client roaming.
 

Verbind middels een QR code naar een Wi-Fi netwerk

Via een zelf gegenereerde QR code en een barcode scanner app op de smartphone is het mogelijk om automatisch en snel in te loggen op een draadloos netwerk. Middels deze toepassing kan in openbare gelegenheden eenvoudig het draadloze wachtwoord worden gedeeld.

Voor een uitgebreidere handleiding klik hier.
 

Toepassingen

De draadloze oplossingen van DrayTek kunnen in verschillende situaties worden toegepast. 

  • Creëren van een goed beveiligd draadloos netwerk
  • Vergroten van het bereik van een draadloos netwerk 
  • Creëren van verschillende draadloze netwerken met behulp van de multiple SSID functionaliteit 
     

Producten met ingebouwde wireless functionaliteit vindt u in onderstaand overzicht gesorteerd op productcategorie. Klik op een product voor meer informatie.

 

VDSL2 / ADSL2/2+ Glasvezel Breedband Access Point Antennes
Vigor 2620Ln Vigor 2132FVn Vigor 2120n+ VigorAP 710 VigorANT 1207
Vigor 2760Vn Vigor 2133FVac Vigor 2133ac VigorAP 810 VigorANT 2309
Vigor 2762ac   Vigor 2133Vac VigorAP 902  VigorANT 2520
Vigor 2762Vac LTE Vigor 2926ac VigorAP 903  
Vigor 2862Bn LTE200n Vigor 2926Lac VigorAP 910C  
Vigor 2862ac Vigor 2620Ln Vigor 2926Vac VigorAP 920R  
Vigor 2862Vac Vigor 2862Lac Vigor 2952n VigorAP 920RP  
Vigor 2862Lac Vigor 2926Lac Vigor 2952Pn VigorAP 920RPD  
         

 

Vergelijk indoor Access Points

Voor een schema met daarin het onderscheid tussen de diverse indoor access points klik hier.