Functionaliteiten

Multiple WAN / Load balancing

In het zakelijke segment wordt vaak gebruik gemaakt van breedband internetverbindingen voor consumenten . Die bieden echter geen garanties voor de kwaliteit of beschikbaarheid van de internetverbinding. Enkele series van DrayTek maken gebruik van meerdere WAN poorten. Een aantal DrayTek producten beschikt over dual WAN. De Vigor 3900 beschikt zelfs over 4 WAN poorten. Door gebruik te maken van twee of meerdere WAN poorten op de router worden de netwerkprestaties, de schaalbaarheid en de betrouwbaarheid van de internetverbinding verbeterd.
 

Load balancing

Als er gebruik gemaakt wordt van meerdere WAN poorten kan load balancing worden toegepast. Door gebruik te maken van load balancing kan de capaciteit van beide internetverbindingen optimaal benut worden. Er kan bijvoorbeeld ingesteld worden dat VoIP verkeer over een aparte internetverbinding gaat. Regulier internetverkeer gaat dan over de andere WAN poort. Tevens is het met behulp van bandwidth management mogelijk om QoS toe te passen op beide WAN poorten. Er kan bijvoorbeeld aan VoIP verkeer voorrang worden geven ten opzichte van het normale internet verkeer. Op deze manier is het VoIP telefoongesprek altijd van de hoogste kwaliteit.
 


Voordelen van meerdere WAN poorten op een DrayTek product

  • Hogere zekerheid van internettoegang.
  • Back-up van extra internetverbinding.
  • Internetverkeer kan verdeeld worden over meerdere WAN poorten door load balancing. 
  • Er kunnen 20 load balancing regels worden aangemaakt. 
  • Er kan QoS worden toegepast op de WAN poorten.

 

Fail over

Meerdere WAN-verbindingen zorgen voor een hogere zekerheid van internettoegang. De 'fail over' functionaliteit zorgt ervoor dat bij het wegvallen van een WAN-verbinding, de overgebleven WAN-verbinding de taken overneemt. Het is verstandig om twee verschillende breedbandaansluitingen te gebruiken. Zo blijft uw netwerk online en heeft u een veel grotere zekerheid van bedrijfskritieke processen.
 

Ondersteunende producten: