Functionaliteiten

SSL VPN

SSL VPN is het hedendaags alternatief voor PPTP VPN. Een client kan op basis van de Smart VPN client van DrayTek een SSL VPN opzetten naar een DrayTek modem/router. Het wordt niet beperkt door netwerkomgevingen en is zeer eenvoudig te configureren.

SSL staat voor Secure Socket Layer en de beveiliging is te vergelijken met IPsec. Het maakt gebruik van het HTTPS protocol. HTTPS is de beveiligde variant van het HTTP protocol, waarbij de ‘s’ voor secure staat. Het HTTPS protocol wordt gebruikt bij bijvoorbeeld internet bankieren.

De telewerker kan overal waar een computer met internet aanwezig is, een beveiligde VPN tunnel naar bijvoorbeeld het bedrijfsnetwerk opzetten.

SSL VPN is handig voor mensen die vaak onderweg zijn en toch het bedrijfsnetwerk moeten benaderen. De telewerker heeft na het inloggen toegang tot het netwerk van het hoofdkantoor. 

 

Smart VPN Client app

Om een remote SSL Tunnel te maken via de smartphone of tablet heeft DrayTek de Smart VPN Client voor Android en iOS. Deze apps zijn verkrijgbaar in de Play Store en de App Store.


Play Store: SmartVPN - By DrayTek Corp
App Store: SmartVPN - By DrayTek Corp
MacOS - Smart-VPN App

Onderstaand de handleidingen voor het instellen van de SmartVPN client:

Handleiding voor iOS.
Handleiding voor Android.
 
 

Producten met SSL VPN 
 

Productserie

Simultane tunnels

Vigor 2133 serie 2
Vigor 2762 serie 2
Vigor 2765 serie 2
Vigor 2862 serie - Vigor 2862B serie - Vigor 2862L serie 16
Vigor 2926 serie - Vigor 2926L serie 25
Vigor 2952 serie 50
Vigor 2960 serie 50
Vigor 3900 serie 100