Functionaliteiten

4G LTE en 3,5G UMTS / HSDPA

4G LTE (Long Term Evolution), creëert nieuwe mogelijkheden voor internettoegang. Door de hoge snelheden die middels deze nieuwe technologie behaald kunnen worden, is dit een alternatief of back-up voor bestaande DSL, kabel of glasvezel infrastructuren.

DrayTek heeft de LTE functionaliteit op verschillende manieren geïmplementeerd in haar producten. Zo zijn er modellen met een ingebouwd LTE modem en modellen met een USB poort, waarop een LTE USB modem kan worden aangesloten.
 

Ingebouwd LTE modem

De DrayTek routers met een ingebouwd LTE modem bieden ondersteuning voor LTE Categorie 4, waarmee snelheden van 150Mbps downstream en 50Mbps upstream behaald kunnen worden. Deze routers zijn SIM-lock vrij en kunnen dus in combinatie met ieder data abonnement worden gebruikt. Ga naar de LTE producten pagina voor meer informatie over DrayTek producten met een ingebouwd LTE modem.

USB poort voor LTE USB modem

DrayTek heeft op vele breedband routers en modem/routers een USB poort geïntegreerd die gebruikt kan worden als volledige WAN aansluitingen. Door het koppelen van een LTE USB modem, wordt de USB poort een WAN poort die als primaire internet lijn of als back up kan worden toegepast. Op sommige modellen is het zelfs mogelijk om load balancing toe te passen op de DSL/WAN poort en de USB poort waar de LTE USB modem op is aangesloten.

Door de mobiele LTE USB modem aan te sluiten op de USB poort van een router, kan een heel netwerk gebruik maken van één USB modem en alle functionaliteiten van de DrayTek router. Via de router kan de 4G internetverbinding worden gedeeld. Elke gebruiker wordt beschermd door de uitgebreide firewall, kan profiteren van de VoIP voordelen en uiteraard een veilige LAN-LAN IPSEC VPN tunnel tot stand brengen.

 

Voorloper van LTE: UMTS/HSDPA

UMTS en HSDPA zijn pakketgeschakelde communicatiediensten voor mobiel internet. HSDPA staat voor "High-Speed Downlink Packet Access" en wordt ook wel 3,5G genoemd. Het normale UMTS netwerk wordt vaak een "3G netwerk" genoemd. Aangezien HSDPA sneller is dan UMTS, heeft HSDPA de benaming "3,5G netwerk" meegekregen.Via het normale UMTS netwerk zijn download snelheden tot 384 kb/s mogelijk. Met HSDPA kan deze snelheid verhoogd worden tot maximaal 14.4 Mb/s.

 

LTE / HSDPA USB modems i.c.m. DrayTek

DrayTek heeft wereldwijd al diverse LTE en HSDPA USB modems compatible gemaakt met DrayTek Vigor routers. Mocht uw specifieke Vigor router of LTE/HSDPA USB modem niet in de lijst staan, neemt u dan contact op met support@draytek.nl.

Klik hier voor meer informatie over welke 3,5/4G modems compatible zijn met Vigor routers.

  

Ondersteunende producten

DrayTek heeft de 4G LTE en 3,5G UMTS/HSDPA functionaliteit op verschillende manieren geïmplementeerd in de producten. De functionaliteit kan bij modellen met 2 WAN poorten als load balancer gebruikt worden. Dat wil zeggen dat de 4G of 3,5G lijn kan worden ingesteld als tweede internetverbinding. Bij producten met 1 WAN poort kan het 4G modem of 3,5G modem als back-up/fail over worden ingesteld. De 4G/3,5G lijn zal dan als back-up werken op het moment dat de ‘gewone’ lijn uitvalt.


Producten met load balancing functionaliteit:


Product met back-up/fail-over functionaliteit


Producten met ingebouwd LTE modem


Providers

De onderstaande providers hebben momenteel hun netwerk uitgerust met LTE en/of HSDPA :

  • Vodafone
  • T-Mobile
  • KPN Mobile
  • Tele2